A halak úszóhólyagjával szűri a sört a Guinness

A halak úszóhólyagjával szűri a sört a Guinness
január 11 19:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

A Guinness ragaszkodik a hagyományokhoz, ha a sörreceptről van szó. A mai napig használnak egy egészen meglepő és különleges hozzávalót ahhoz, hogy a sör olyan legyen, amilyennek az alapító Arthur Guinness megálmodta 1759-ben. Ez a hozzávaló a halak úszóhólyagja.

Ezt az úszóhólyagból kivont zselészerű anyagot a hordókba teszik, hogy leülepítsék a maradék szilárd anyagot, élesztőt és egyéb szennyeződéseket. Ez az anyag megköti a sörben úszó nem kívánatos részecskéket és a hordó alján gyűjti össze ezeket. A Guinness a dublini főzdéjében kezdte használni az úszóhólyagot. A sör ízére semmilyen hatással nincs, sokan valószínűleg nem is tudják, hogy az ír sörgyárban ezt használják, mivel az üvegen sem kötelező feltüntetni. Legalábbis egyelőre. Egy magát vegánnak valló férfinak aláírásgyűjtésével ugyanis sikerült kikényszerítenie a gyártóból, hogy megváltoztassák az évszázados receptet.

A Guinness nemrég megígérte, hogy kitalálnak valami más, vegán barát módszert. Bár még mindig az úszóhólyagot tartják a legjobb módszernek a szennyeződések eltávolítására, kitalálnak egy modernebb módszert erre. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése az Index weboldalán.

A cikk forrása: Index

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.