A palackba zárt karácsony

A palackba zárt karácsony
december 16 20:48 2015 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Néhány éve teljesen elképzelhetetlen lett volna, hogy a karácsonyfa alatt sört igyunk – egyszerűen a sör nem számít sem téli, sem ünnepi italnak

– ezzel a mondattal kezdtük két évvel ezelőtti karácsonyi sörtesztünket, ám az akkori merítésbe még csak egy magyar kézműves sör került. A kézműves sörforradalom most már odáig fejlődött, hogy az idei tesztünkben öt magyar kézműves sört is próbára tehettünk, igaz, a minőségbiztosítás még mindig olyan komoly probléma, hogy ebből az egyik máris romlott (ízhibás, fertőzött, stb) volt. Úgyhogy kézműves sört adni karácsonyra még mindig jelent némi kockázatot, dehát ez a veszély a jó bornál is fennáll. Sörös rokonnál még mindig jó opció lehet, ha zokni-arcszesz kombó helyett egy különlegesebb sörkülönlegességgel lepjük meg a fa alatt.

Legutóbb a Csakajósör karácsonyi választékát tettük próbára, most azonban egy új helyet is tesztelhettünk: nagyjából egy hónapja nyílt az Erkel utcában a raklapos hangulatúra szerelt Green Sheep Bár, kifejezetten kézműves sörökre specializálódva. Van saját söre is a helynek Green Sheep Ale néven, és a Beer Fort főzde is ide köthető, ugyanis az az Utassy Roland áll mögötte, akit korábban a Legenda Sőrfőzdéből vagy a Sörmanufaktúrából lehetett ismerni. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése az index.hu weblapon.

Forrás: index.hu

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.