Bourbon – Horizont – Porter-variáció

Bourbon – Horizont – Porter-variáció
január 05 19:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

A Horizont (Varga Áron és Kelemen Ottó sörmesterek segítségével) eddigi legjobb darabja a belga élesztővel készült Flamand Porter. Csokis, tejszínes, kávés, az amerikai komlótól kellemesen kesernyés utóízzel bíró jó kis sör.

De mi lesz vele, ha a szokásos kandiscukros, belga élesztős módi mellé egy kicsit több malátával (17 Balling-fok) 7,5%-ra csavarják fel benne az eredetileg 6,7%-os alkoholt, és kap egy kis hidegkomlózást meg egy adag Bourbon-vaníliát is. Erre próbáltam fényt deríteni egy kis brownie-sütés árnyékában. Először a címke alapján azt hittem a Bourbon Edition egy whiskey-hordós érlelést jelent, mint a Kentucky Ale remek darabjainál. De Ádám a Horizont egyik alapítója felvilágosított, hogy ez egy adag rendes vaníliát és nem kristály-vanilint jelent.

Az összes előzetes elképzelés az első pillanatban romba dőlt, mert a Bourbon Edition illatra inkább egy black IPA-nak tűnik. Mintha Piszkor Norbi csokszkomlós bombonját szagolgatná az ember. A Cascade és a Mosaic citrusossága először friss, majd gyantás felhangokkal bővül és e fölé kerekedik egy kis áfonyás, vaníliás keksz, tejszínnel dúsított, fekete ribizlivel aromásított angol tea, és egy kevés csoki. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a Sörbúvár weboldalán.

A cikk forrása: Sörbúvár

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.