dr. Béla – figyeljünk oda a Hübrisre!

dr. Béla – figyeljünk oda a Hübrisre!
február 16 12:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

A Hübrist alkotó három fiút még a Corvinus egyetem sörszakmérnök képzésének első évfolyamában ismertem meg, és elég hamar összebarátkoztunk. Azóta szoros munkakapcsolat is alakult ki köztünk, söröket fejlesztünk együtt az Élesztő Sörműhely (Yeast Wörks) színeiben. Ennek a cikknek az apropóját az adta, hogy szülinapomra kaptam tőlük egy szép nagyüveges sört, a rájuk jellemző humoros névadásról tanúskodó dr. Bélát.

A dr. Béla egy ködös szalmasárga, korianderillatú belga wit, finoman eltalált habzással. Komlózása könnyed és frissítő, a huncut módon bujkáló kis édesség sokat hozzátesz az élvezeti értékhez. A Hübris, mint ebből is látszik képes keresztüllátni az amerikai komlók divatgőzén, és képes szépséget vinni egy könnyű sörbe is, korukhoz képest kifejezetten érett stílusban főznek sört. Mind a hárman – László Ádám, Tóth Marcell, Kosztolányi-Baji Zsolt – egy hónapja diplomáztak a Corvinus Egyetem sörfőző mesterszakán. És mivel ez a tanszék a jövőben a Szt. István Egyetemhez fog tartozni, a világon összesen 23 Corvinusos sörfőző mester diploma van, é ennek 10 százaléka a Hübrishez tartozik.

De nem ezért érdemes figyelni rájuk. Az első sörük, az Ubik Eklektik egy különleges IPA volt, melyet a hasonnevű összművészeti fesztiválra főztek, de azóta is a piacon ragadt. Ez amúgy jellemző a legtöbb projektjükre – kulturális együttműködés és intelligens gasztronómiai útkeresés. Az útkeresés és a kísérletezés az „Angyal” fedőnevű kísérleti laboratóriumban/ összművészeti bulihelyszínen történik.

A legutóbbi Főzdefeszt designversenyét a Chorongi nevű kávés sörükkel nyerték el, amit az új hullámos kávézók egyik bástyájával, a Mantra Speciality Coffe Minibaral közösen fejlesztettek és főztek, amíg volt még a világon Chorongi nevű kávé – az utolsó kortyokat osszuk mostanában. Tovább a teljes bejegyzés megtekintés a Folyékony Kenyér weboldalán.

A cikk forrása: TonyCaviar / Folyékony Kenyér

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.