FourPure

FourPure
március 05 16:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

A Londoni sörrobbanás egyik legnagyobb nyertese és legsikeresebb vállalkozása a FourPure Brewing Co. Daniel és Tom Lowe 2013-ig adatfeldolgozó központokban dolgoztak,és csak otthon a sufniban főzték a sört maguknak és barátaiknak – ahogy az lenni szokott.

2013-ban azonban irányt váltottak, összeszedték a tőkéjüket, és megvettek egy régi 3000 literes sörfőző-berendezést valahonnan Közép-Angliából, leszállították Londonba és felállították egy bermondsey-i ipari parkban. A tankokat maguk tervezték hozzá, és nekiláttak, hogy megtalálják a helyüket az ígéretes londoni piacon, amikor történt valami. Csak sört akartak főzni, de a főzde az arcukba robbant, az indulás után szinte azonnal kinőtték a kapacitásukat, aztán újra és újra. Mára 30 alkalmazottal dolgoznak, az eredeti terem pedig színültig van 7500 literes tankokkal és tavaly kénytelenek voltak hozzábérelni egy másikat, idén pedig egy harmadikat. Az eredeti teremben maradt a főzés és az erjesztés, a másodikba kerültek a 100 hektós kész sörtartályok és az új olasz gyártmányú dobozoló gép. Ez a terem amúgy vagy száz méterre van a főzőháztól – egy százméteres szabadtéri hűtött csövön át csorog a sör a kész sörtankokba. A harmadik terem készárúraktárként funkcionál.

A gyors és látványos növekedésben része lehetett annak, hogy alig egy évvel az indulás után átálltak a palackokról a dobozokra, meg persze annak is, hogy volt tőkéjük növekedni, és a növekedést ésszel, szerényen hajtották végre, egyszerre figyeltek a piacra és a saját minőségük megtartására, nem próbáltak olyasmit csinálni, amihez még nem voltak elég érettek. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a Folyékony Kenyér weboldalán.

A cikk forrása: TonyCaviar / Folyékony Kenyér

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.