Hatvan forintból már otthon is főzhetünk minőségi sört

január 06 19:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

A Las Vegas-i sivatagban sem lehet annyi lyukat ásni, amennyibe eltemethetnénk az összes CES-re érkezett drónt, virtuális sisakot vagy okoskütyüt. Frissítő kivétel, hogy a magyar standnál egy házi sörfőzőt találunk. Itt mutatja meg a Brewie, hogy akár otthon is készíthetünk kézműves sört, sőt akár a saját receptünket is kikeverhetjük. Az Origo helyszínen tartózkodó tudosítója a világ legnagyobb elektronikai kiállításán segített felépíteni az első nemzeti standunkat.

Mi ez, kávéfőző? – szóltak át a szomszédból a magyar srácoknak, amikor kipakolták a Brewie-t. Kedden kezdték belakni a CES (Consumer Electronics Show) helyszínét a 150 országból érkező cégek. Első sétánk alatt nem sok olyan különleges dolgot láttunk, mint a házi sörfőző, amit a magyar vállalkozás hozott. Az első nap még csak a sajtó van itt Las Vegasban, így nem sok a látnivaló. Mi is a Brewie-nak segítettünk felépíteni a standjukat.

A magyar cégeket ketten képviselik. A hét végén egy másik magyar startup, az sBrick jön majd, és váltja a Brewie-t. Mindketten az InnoTrade programjának keretében érkeznek, amellyel a Magyar Nemzeti Kereskedőház próbálja folyamatosan lehetőségekhez juttatni a startupokat. Olyan cégek mehetnek így ki világrendezvényekre, amelyeknek már van prototípusuk, és hajlandóak némi pénzt is áldozni a lehetőségért cserébe. A világ nagyobb eseményeire így töredék áron kijuthatnak. Gyakorlatilag csak a repülőjegyüket és a helyszíni költésüket kell kigazdálkodniuk.

Az InnoTrade Program elsődleges célja, hogy külpiacra segítsen már prototípussal rendelkező startupokat – mondta Marozsi László, a program vezetője. Magyarok mutatják meg, hogyan lehet otthon sört főzni. Hobbiból főzte a saját sörét Tél András, a Brewie egyik alapítója. Barátaival együtt azonban arra jutottak, hogy ez túl bonyolult. Kellene egy gép, ami az egészet elintézi. Amikor nem találtak ilyet, eldöntötték, hogy megépítik a sajátjukat. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése az Origo weboldalán.

A cikk forrása: Origo

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.