Kézműves sörrel tarolnak a magyarok a berlini szimplában

Kézműves sörrel tarolnak a magyarok a berlini szimplában
december 06 21:27 2015 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Kelet Berlin bulinegyedében már semmi nem emlékeztet az egykori NDK nyomasztó szürkeségére. Az egyik leghíresebb magyar romkocsma kihelyezett tagozatának, vagy a magyar romkocsma-világ berlini nagykövetségének is mondható intézménybe vezetett utunk.

Zelenák Gábor üzletvezető élete szorosan összeforrt ezzel a szórakozóhellyel. Már a nyitásnál is ott volt, később miközben közgazdaságtant tanult a berlini egyetemen, pultosként dolgozott itt, ebből tartotta fenn magát és finanszírozta a tanulmányait. Amikor pedig üzletvezetőre lett szükség, a legtermészetesebb dolog volt főnökei részéről, hogy Gáborra esett a választásuk, meséli. Azóta megházasodott. Azt mondja: üzleti okokból, például amikor a magyar kézműves sörfőzdéket látogatja, gyakran utazik Magyarországra, de élete már végérvényesen Berlinhez kötődik.

Nem lehet utánozni az utánozhatatlant

Az üzletvezető szerint ez a hely nem számít romkocsmának, hiszen a berendezés gazdagságában elmarad a Kazinczy utcai anyaintézmény burjánzó eklektikájától, és zegzugosságában sem vetekszik vele, de nem is akarja utánozni az utánozhatatlant. Letagadni viszont nem lehet, hogy a romkocsmák világa ihlette a berendezést, ugyanis megtalálhatóak itt az ikonikus kellékek: van lomtalanított kiült „sezlony”, rozoga thonet szék, állólámpa, könyvespolc hengerelt mintás falfestés, Singer varrógépből készült a kocsmapult. Csocsó. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a Tények weboldalán.

A cikk forrása: Tények

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.