Minőségi sörök a bulinegyed közepén – Hopaholic

Minőségi sörök a bulinegyed közepén – Hopaholic
február 16 16:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

A világ legjobb bárjai közé is beválasztott, de eddig mégis inkább sörboltként ismert Csakajósör csapata a terjeszkedés mellett döntött, így egy újabb – ráadásul belvárosi – hellyel gazdagodott az értékelhető söröket kínáló helyek tábora. Az Akácfa utcában található Hopaholic könnyen sörös zarándokhellyé válhat.

Nem könnyű arra a kérdésre válaszolni, hogy hol tart most a sörök terén Budapest. Egyfelől mert a Nagykörúton terjedő, klónozott itatókban, a bulinegyed átlaghelyein és a városszéli söntésekben is nagy eséllyel ugyanannak a három gyárnak a termékeivel találkozunk: a receptet a sörfőzők helyett a könyvelők írják, az ízek pedig unalmasak.

Másrészt ott az a néhány sörös oázis, ahol valami mást is kapunk. A város szélén a Rizmajer, az Arany János utcánál Csuporék, az Élesztő pedig már a második helyével rukkolt elő – ezúttal Importer néven – a Ferencvárosban. Utóbbi receptet követi a Kertész utcai Csakajósör csapata. A bázistól 2 perc sétára, az Akácfa utcai nyüzsgés közepében nyitották meg új üzletüket egy korábbi pizzéria helyén.

Alig lépünk be, két perc után azon kapjuk magunkat, hogy a Csakajósört alapító Kővári Gergő rögtönzött kurzusába csöppentünk, és már valahol a negyedik mondat közepétől ausztrál komlókról, a malátagyártásról és a nem ipari módszereket használó gyártók (“kézművesek”) módszereiről beszélgetünk. Az egyik nagy gyártó például Hollandiából szállítja külföldi gyáraiba azt az anyagot, amitől a söreik szerte a világon ugyanolyan színűek lesznek. Aki ezt az egyformaságot szereti, annak valószínűleg nem a Hopaholic lesz a törzshelye. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a We Love Budapest weboldalán.

A cikk forrása: Bagi László / We Love Budapest

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.