Nemes célt szolgál a sörbe főzött kenyér

Nemes célt szolgál a sörbe főzött kenyér
január 30 17:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Egy kelet-londoni, Hackney Brewery nevű főzde sörbe kotyvasztott kenyérrel veszi fel a harcot az élelmiszer-pazarlással. Az Egyesült Királyság boltjaiban már kapható a londoni pékek és csemegeboltok kenyérfeleslegéből főzött sörital – mutat rá az Indepentent. A malátázott árpát, a komlót és az élesztőt tartalmazó Toast Ale-t szeletelt, pirított, majd pedig felaprított cipóval gazdagítják a főzés során.

A pirított kenyér karamelljegyekkel színesíti a frissítő zamatát, és kissé visszafogja a komló kesernyés jellegét, amivel az amber ale-ek és a gabonasörök malátás karakterét ébresztheti fel a szomjúhozó fogyasztó ízlelőbimbóin. A sör ára három font.

A profit maradéktalanul a Feedback nevű, jótékonysági szervezethez vándorol, amely 2030-ra a felére kívánja csökkenteni az élelmiszer-pazarlás mértékét.

A Toast Ale hamarosan több étterem, kocsma és bár itallapjára is felkerülhet. Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem úttörőiként Jamie Oliver és Hugh Fearnley-Whittingstall is rajong az „újdonfőtt” kuriózumért. A Toast Ale-t egyébként Tristam Stuart, a Feedback alapítója találta ki, amikor is Brüsszelben felfigyelt egy hasonló kezdeményezésre.

A cikk forrása: Zamaróczy Ádám / Élelmiszer Online

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.