Next level, malátásabb sört a népnek!

Next level, malátásabb sört a népnek!
január 20 13:30 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Egy maréknyi komló… Komló fronton nem túl rózsás a helyzet, mert mind az amerikai mind az ausztrál, stb., egyszóval az egzotikusabb komlók beszerzés nehézkessé válik. A nemesített komlók pedig nélkülözhetetlen fűszere az új hullámos komlózottabb söröknek. A helyzet még nem nyomorúságos csak nehézkes és leginkább a nagyobb főzdéket érinti, akik ha előrelátóan betáraztak a 2016 év még kihúzható a felhalmozott készletekkel, de erősen kétséges, hogy mi lesz később.

A kicsik is gondban lesznek, vagy már vannak, mert hiába várja majd a törzsközönség a bevált és fesztiváldíjas ízeket, ha egyszer nem lesz miből elkészíteni, így folyamatosan változtatni kell a repertoárt. Ha beesik egy marék komló, akkor bizony ahhoz kell majd főzni a sört.

Előremenekülési stratégia lehet még a kevésbé komlós sörök főzése illetve remek próbálkozás craftosítani a lágert amivel viszont egyáltalán nem mehetnek tutira az eddig biztos kézzel ale-eket főzők. A lager készítésénél az erjedési és hűtési technológia bonyolult ezért nem népszerű a kisüzemiek körében. Erre is utal a név választás. Aki jó lágert tud főzni az már elérte a magasabb fokozatot a sörfőzésben.

Mivel az írásom nem doktori dolgozat, ideje a lényeget írni: Kiss Tamás (Hopfanaticról régebbi anyag itt) azonban nemcsak hozzányúlt a témához hanem egyenesen be szerette volna bizonyítani, hogy a Hopfanatic nem csak agyonkomlózott söröket tud készíteni: Ipa, Stout. Nem ízhibát fed el a komló felhő. Itt az ideje, hogy kiderüljön tud könnyedebb letisztultabb sörökkel is bánni. Tovább a teljes sörteszt megtekintése a Kézműves sört a népnek! weboldalán.

A cikk forrása: Sal Bandy / Kézműves sört a népnek!

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.