Next level, malátásabb sört a népnek!

Next level, malátásabb sört a népnek!
január 20 13:30 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Egy maréknyi komló… Komló fronton nem túl rózsás a helyzet, mert mind az amerikai mind az ausztrál, stb., egyszóval az egzotikusabb komlók beszerzés nehézkessé válik. A nemesített komlók pedig nélkülözhetetlen fűszere az új hullámos komlózottabb söröknek. A helyzet még nem nyomorúságos csak nehézkes és leginkább a nagyobb főzdéket érinti, akik ha előrelátóan betáraztak a 2016 év még kihúzható a felhalmozott készletekkel, de erősen kétséges, hogy mi lesz később.

A kicsik is gondban lesznek, vagy már vannak, mert hiába várja majd a törzsközönség a bevált és fesztiváldíjas ízeket, ha egyszer nem lesz miből elkészíteni, így folyamatosan változtatni kell a repertoárt. Ha beesik egy marék komló, akkor bizony ahhoz kell majd főzni a sört.

Előremenekülési stratégia lehet még a kevésbé komlós sörök főzése illetve remek próbálkozás craftosítani a lágert amivel viszont egyáltalán nem mehetnek tutira az eddig biztos kézzel ale-eket főzők. A lager készítésénél az erjedési és hűtési technológia bonyolult ezért nem népszerű a kisüzemiek körében. Erre is utal a név választás. Aki jó lágert tud főzni az már elérte a magasabb fokozatot a sörfőzésben.

Mivel az írásom nem doktori dolgozat, ideje a lényeget írni: Kiss Tamás (Hopfanaticról régebbi anyag itt) azonban nemcsak hozzányúlt a témához hanem egyenesen be szerette volna bizonyítani, hogy a Hopfanatic nem csak agyonkomlózott söröket tud készíteni: Ipa, Stout. Nem ízhibát fed el a komló felhő. Itt az ideje, hogy kiderüljön tud könnyedebb letisztultabb sörökkel is bánni. Tovább a teljes sörteszt megtekintése a Kézműves sört a népnek! weboldalán.

A cikk forrása: Sal Bandy / Kézműves sört a népnek!

 

Hozzászólás írása

2 hozzászólás

 1. cotoot
  november 11, 04:01 #1 cotoot

  How so?


  Absolutely with you it agree. In it something is also to me this idea is pleasant, I completely with you agree. non prescription drugs online, medical marijuana online, online doctor affordablehealth medical certificate online

  Válasz erre
 2. disprabync
  november 11, 05:32 #2 disprabync

  Bravo, this magnificent phrase is necessary just by the way


  It is remarkable, rather the helpful information hairootz price, where to buy hyzaar, ciprocin eye ointment tropicamet

  Válasz erre

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.