Ötlet karácsonyra: Sörhöz főzze a vacsorát

Ötlet karácsonyra: Sörhöz főzze a vacsorát
december 21 12:00 2015 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Amerikában csúcson van a sörforradalom, és nálunk is egyre elterjedtebb, hogy bor helyett inkább sört fogyasztanak a vacsorához. Meglepő, de a desszertekhez is remekül illenek a sörök.

Vásárhelyi István sörgasztronómus-blogger minden új sört eleve úgy kóstol, hogy milyen ételhez illik.
– A sör ugyanolyan sokféle tud lenni, mint a bor. Végtelen az összetevők száma, ezért étellel párosítva számtalan különleges ízhatást lehet kiváltani. Míg a borokat úgy választják a vacsorához, hogy inkább az ellentétpárok dominálnak, addig a söröknél a hasonló ízvilágú is remek kombináció – magyarázza István.

Bár a kézműves sörök az utóbbi években egyre népszerűbbek, egyelőre Magyarországon még gyerekcipőben jár a sörkultúra. István szerint ennek az az oka, hogy a sörrel kapcsolatban még mindig az a rossz beidegződés él, hogy világos, keserű ital, ormótlan krigliben. Holott számtalan kiváló sört kóstolhatunk Magyarországon, a fűszerestől a gyümölcsösökön át a feketéig, és mind jól illik az ételekhez. Annyira széles az ízválaszték, hogy igazíthatjuk a sörhöz a vacsorát.

– Miután megkóstoltuk a sört, nézzünk be a hűtőbe és könnyen összeüthetünk valamit. A világos sörökhöz például jól illenek a könnyű sültek és a grillezett sajtok. A nehezebb, barna sörök passzolnak a sült húsokhoz, a bélszínhez. Amit kevesen tudnak, hogy a gyümölcsös ízű sörök remekül passzolnak a desszertekhez – ajánlja a gasztroblogger. Tovább a teljes cikk megtekintése a BorsOnline weblapján.

A cikk forrása: BorsOnline

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.