Sertésszűzérmék belga sörös sajttal csőben sütve

január 07 17:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető karakteres fogás, amivel meglephetjük a vendégségbe hívott barátokat, a ház urát vagy akár saját magunkat is. Megfogadva Altbacker György, a Danubius Hotel Flamenco séfjének tanácsát, a sörből hagyjunk a vacsora mellé is.

Hozzávalók

Sajtos-sörös szűzérmék:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 dl világos belga sör
  • 2 tojás
  • tengeri só
  • tarka bors
  • magos mustár
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj
  • snidling
  • petrezselyem

Paradicsomos ceruzabab:

  • 40 dkg ceruzabab
  • 12 dkg bacon
  • 12 dkg lila hagyma
  • 12 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg parázskrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • borsikafű

Elkészítés

Szűzérmék

  1. A sertésszűzet lehártyázzuk, és 5 centi széles “érmékre” vágjuk, majd tenyérrel ujjnyi vastagra nyomkodjuk. Sózzuk, és megszórjuk frissen összetört színes borssal. A szeleteket egymásra tornyozzuk, ettől mindkét oldaluk sós lesz.
  2. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, és a szeleteket mindkét oldalukon mindössze 1-1 percig elősütjük, kérgesítjük. Ezután kivesszük a serpenyőből, és félretesszük pihenni. A közben kifolyt pecsenyelevet a későbbiek során felhasználjuk.
  3. A reszelt sajtot összekeverjük a tojásokkal, egy kevés sóval, a pirospaprikával és a magos mustárral. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a sörrel, közben folyamatosan kevergetve és ellenőrizve, nehogy túl folyós legyen a massza. Nagyobb darabokra vágott snidling és petrezselyem is kerül bele.
  4. Az elősütött hússzeleteket hőálló tálba tesszük, mindegyik tetejére egy-egy kis kupac sörös-sajtos masszát helyezünk, majd 250 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt elkészítjük.

Köret

  1. A burgonyákat meghámozzuk és előfőzzük, nagyobb darabokra vágjuk, majd forró, olívaolajos serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.
  2. Egy másik serpenyőben a feldarabolt bacon szeleteket és a felkarikázott lila hagymát megpirítjuk.
  3. Erre kerül majd a blansírozott (3-4 percig sós-szódabikarbónás vízben előfőzött majd hirtelen, jeges vízben lehűtött) ceruzabab.
  4. Megszórjuk borsikafűvel, és friss snidlinggel. Hozzáadjuk a pirított burgonyát és a félbevágott koktélparadicsomokat.
  5. Legvégül meglocsoljuk a korábban félretett pecsenyelével és egy korty sörrel. Alaposan összeforgatjuk.

Zöldsalátával tálaljuk.

A cikk forrása: Ízesélet

 

Hozzászólás írása

3 hozzászólás

  1. exethmiz
    március 08, 11:12 #1 exethmiz

    дальше не читаю


    Извините, топик перепутал. Удалено скачать полную версию fifa 15 pc, скачать фифа 15 на пк бесплатно а также fifa 15 launcher exe скачать fifa 15 скачать торрент 64 bit

    Válasz erre
  2. cotoot
    november 11, 03:16 #2 cotoot

    Excuse, that I interrupt you, but you could not give more information.


    It is remarkable, it is very valuable phrase online medical advice, online drugs store, online health affordablehealth all drugs online pharmacy

    Válasz erre
  3. disprabync
    november 11, 04:38 #3 disprabync

    At all personal send today?


    Seriously! melacare forte cream buy online, cebran ear drops, montair drug tobacin ear drops

    Válasz erre

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.