Sertésszűzérmék belga sörös sajttal csőben sütve

január 07 17:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető karakteres fogás, amivel meglephetjük a vendégségbe hívott barátokat, a ház urát vagy akár saját magunkat is. Megfogadva Altbacker György, a Danubius Hotel Flamenco séfjének tanácsát, a sörből hagyjunk a vacsora mellé is.

Hozzávalók

Sajtos-sörös szűzérmék:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 dl világos belga sör
  • 2 tojás
  • tengeri só
  • tarka bors
  • magos mustár
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj
  • snidling
  • petrezselyem

Paradicsomos ceruzabab:

  • 40 dkg ceruzabab
  • 12 dkg bacon
  • 12 dkg lila hagyma
  • 12 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg parázskrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • borsikafű

Elkészítés

Szűzérmék

  1. A sertésszűzet lehártyázzuk, és 5 centi széles “érmékre” vágjuk, majd tenyérrel ujjnyi vastagra nyomkodjuk. Sózzuk, és megszórjuk frissen összetört színes borssal. A szeleteket egymásra tornyozzuk, ettől mindkét oldaluk sós lesz.
  2. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, és a szeleteket mindkét oldalukon mindössze 1-1 percig elősütjük, kérgesítjük. Ezután kivesszük a serpenyőből, és félretesszük pihenni. A közben kifolyt pecsenyelevet a későbbiek során felhasználjuk.
  3. A reszelt sajtot összekeverjük a tojásokkal, egy kevés sóval, a pirospaprikával és a magos mustárral. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a sörrel, közben folyamatosan kevergetve és ellenőrizve, nehogy túl folyós legyen a massza. Nagyobb darabokra vágott snidling és petrezselyem is kerül bele.
  4. Az elősütött hússzeleteket hőálló tálba tesszük, mindegyik tetejére egy-egy kis kupac sörös-sajtos masszát helyezünk, majd 250 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt elkészítjük.

Köret

  1. A burgonyákat meghámozzuk és előfőzzük, nagyobb darabokra vágjuk, majd forró, olívaolajos serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.
  2. Egy másik serpenyőben a feldarabolt bacon szeleteket és a felkarikázott lila hagymát megpirítjuk.
  3. Erre kerül majd a blansírozott (3-4 percig sós-szódabikarbónás vízben előfőzött majd hirtelen, jeges vízben lehűtött) ceruzabab.
  4. Megszórjuk borsikafűvel, és friss snidlinggel. Hozzáadjuk a pirított burgonyát és a félbevágott koktélparadicsomokat.
  5. Legvégül meglocsoljuk a korábban félretett pecsenyelével és egy korty sörrel. Alaposan összeforgatjuk.

Zöldsalátával tálaljuk.

A cikk forrása: Ízesélet

 

Hozzászólás írása

1 Hozzászólás

  1. exethmiz
    március 08, 11:12 #1 exethmiz

    дальше не читаю


    Извините, топик перепутал. Удалено скачать полную версию fifa 15 pc, скачать фифа 15 на пк бесплатно а также fifa 15 launcher exe скачать fifa 15 скачать торрент 64 bit

    Válasz erre

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.