Soha ilyen nem történt a cseh sör hazájában

Soha ilyen nem történt a cseh sör hazájában
március 03 19:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Miközben a csehek egyre kevesebbet, a külföldiek egyre több cseh sört fogyasztanak.

Bár csökken a hazai sörfogyasztás, a cseh sörfőzők nem aggódnak, külföldön ugyanis egyre népszerűbbek termékeik. Az elmúlt két évben már rekordokat döntöttek, és öt év alatt több mint 40 százalékkal emelkedett a cseh sör exportja. A prágai rádió beszámolója szerint 2015-ben rekordot döntöttek, 6 milliárd korona értékben adtak el sört külföldön.

Meghatározó szerepe volt ebben a testvéri Szlovákiának, amely hagyományosan a cseh sörök legnagyobb fogyasztója – tavaly 108 ezer hektolitert vettek, a második helyre a németek kerültek 900 ezer hektoliterrel. A lengyelek a bronzérmesek 345 ezer hektoliterrel, őket követik a svédek, majd az angolok, az amerikaiak és a dél-koreaiak jönnek.

A Budwar 120 éves történelmének rekordját állította fel: 900 ezer hektoliter sört adott el 75 országban, és 700 ezret odahaza.A hazai fogyasztás enyhe visszaesése ellenére a csehek még mindig a világon a legtöbbet isszák: fejenként 147 litert évente. Bár a fejenkénti fogyasztás az elmúlt tíz év alatt 5 százalékkal csökkent, még mindig 40 literrel több sört isznak meg évente fejenként, mint a németek és az osztrákok.

A cikk forrása: Barabás T. János / Napi.hu

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.