Sör a borpalettán

by Sör Színház | 2016-03-10 16:10

Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén, a VinCE-n a Magyar Sörgyártók Szövetsége. A boros közönségnek csöppet sem volt ellenére.

Nem kell túlzottan “pincebennfentesnek” lenni ahhoz, hogy valaki ismerje a mondást: sörrel lazít a borász. Többségük nem szégyelli bevallani, nagy kóstolások, egész napos szakmázás után bizony jólesik egy hideg sör. Azt is nem kevés gasztronauta tudja, a bor-étel párosításoknak nagyonis megvannak a sörpárjai. S lám, megtört a “jég”, és az idén először március 3. és 5. között ott volt a Corinthiában a Sörszövetség, hogy a “Sör mi több” programjuk jegyében újabb árnyalatokat vigyenek a fehérek, vörösek, rozék színpalettájára.

„Talán sokaknak meglepő feltűnésünk a bor mellett, de nem azért jöttünk a VinCE-re, hogy áttérítsük a borosokat a sörivásra. Azt szeretnénk, hogy akik eddig nem ittak sört, azok is megismerhessék, milyen sokoldalú és egyre több ízben megjelenő ital a sör, amely nagyszerűen passzol a kedvenc fogásainkhoz” – mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A múlt csütörtöki, szakmai napon a vállalkozó kedvű résztvevők megtudhatták, hogyan kell sört kóstolni, mennyire számít e téren is a hőmérséklet, az illatok, ízek, a pohárformák.

A vendégek Vásárhelyi István, sörgasztronómus kalauzolásával tehettek kirándulást – mindhárom napon – a sör-étel világában, különböző falatkákat, fogásokat próbálhattak ki, tökéletesen harmonizáló sörökkel. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a HVG weboldalán.[1]

A cikk forrása: HVG[2]

Endnotes:
  1. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a HVG weboldalán.: http://hvg.hu/gasztronomia/20160308_Sor_a_borpalettan
  2. HVG: http://hvg.hu/gasztronomia/20160308_Sor_a_borpalettan

Source URL: http://sorszinhaz.hu/sor-a-borpalettan/