Sörballada – Green Sheep Beers – Hot Road Imperial Stout

Sörballada – Green Sheep Beers – Hot Road Imperial Stout
március 03 14:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Az Alltech – aki a Kentucky Ale söröket is tulajdonolja – idén is megrendezte dublini sör- (és most már cider is) versenyét, ahol ha nem is volt olyan komoly éremeső, mint a korábbi megmérettetéseken (2014 illetve 2015), de a BrewdaPest az Xmoke-kal és a OneNight Seduction-nel ezüstöt, a Monyó 5 sörével is (Flying Rabbit, WHT IPA, BLK IPA, Boris the Blade, Beaver Fever) bronzot nyert a zsűritől. Gáti Levente, az Alltech és a Kentucky Ale képviselője a belvárosi Green Sheep Bar-ban nekik és a helyszín nevét viselő Green Sheep Beers gerilla főzdének is átadta az érmét.

A Green Sheep akármennyire is gerilla, nem ma kezdte, hiszen Utassy Rolli, a Legenda tavaly leköszönt sörmestere, aki jelenleg a Beerfort Sörfőzde főzőmestere, és Green Sheep Beers néven saját sörökkel is megjelent a hazai piacon. Korábban – nagy vitát kavarva – ugyan felvetette a Mese habbal, mennyit ér egy ilyen elismerés, szerintem fontos, hogy most már – szinte – mindenhol van magyar sör is a díjazottak között, ha van magyar induló, a Hopfanatic, Csupor Marci pár más hazai főzde sörévell a mai nap magyar csapfoglalást tart egy londoni sörbárban, úgyhogy van mire büszkék lenni. Összevetve a boros sikerekkel, a magyar kézműves sör sokkal hamarabb küzdötte föl magát a világtérképre, mint a bor 20-25 évvel ezelőtt, de ismerni kell a korlátokat és a fejlődés lépcsőivel is tisztában kell lenni.

Visszatérve a fősodorhoz, Rollival szép nagyot fordult a világ tavaly, és egy kicsit a múlt év minden váltása is belekerült ebbe a díjnyertes sörbe, a Hot Roadba. Még a Legendában főzte és ott gondozta “saját gyermekeként”, – mint mondta, – de mire palackba és hordókba került, akkor már az új gerilla-néven jelent meg a piacon. Nevét – kis szójátékkal – a Hot Rod-okról ezekről a feltuningolt amerikai veterán szériaautókról kapta, melyekkel utcán, bekötőúton vagy kiszáradt tómederben rendeztek a kor fiataljai gyorsulási versenyeket. Stílusát tekintve egy tőzeges whiskymalátával és füstölt malátával készült 12% alkoholtartalmú karakteres Imperial Stout lett, melyet 8 hónapon át érlelt tartályban a készítő, és a komlók egyik nagy öregjének, a Salmon professzor (Wye-program) által nemesített, 1951-ben először piacra került Bramling Cross komlóval hidegkomlózta is a sört. A Bramling Cross-ról azt írják, hogy igazi jollyjoker komló, keserűséghez, aromához és hidegkomlózáshoz is remek. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a Sörbúvár weboldalán.

A cikk forrása: IPAfai Pap / Sörbúvár

 

Hozzászólás írása

2 hozzászólás

 1. cotoot
  november 11, 03:19 #1 cotoot

  Yes, really. And I have faced it.


  I think, that you commit an error. I can prove it. Write to me in PM, we will discuss. online drugs from canada, love and drugs other online, online doctor affordablehealth.store prescription drugs online buying

  Válasz erre
 2. disprabync
  november 11, 04:41 #2 disprabync

  Your phrase is magnificent


  Exclusive delirium fevago drops for babies, nezaflo nasal spray price, festive ear drops velocit kit price

  Válasz erre

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.