Sörbemutató: Coffee Milk Stout a’la T30

Sörbemutató: Coffee Milk Stout a’la T30
március 03 16:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Reczer Gábor gerilla főzővel a sörkedvelők már tavaly októberben találkozhattak, a Séf nevű remekével (egy majdnem IPÁs APA) ezzel máris feliratkozott a “bitang jó sört főzők” táborába. A “Séf” azóta is porondon van, tehát állja az idők és a piac próbáját.

Most azonban másról van szó, eljött a pillanat, hogy megajándékozzon minket -és persze magát -egy Coffe Milk Stout-al.

RG.: Ezt a sört a születésnapom alkalmából készítettem, mert egyszer 30 éves az ember. Azért van benne a kávé, hogy akár reggeli közben is tudjunk bulizni! De félre a viccet, nagyon szeretem a stoutokat és mindenképpen akartam egy ilyet főzni. A neve pedig azért T30 mert az ismerőseim, barátaim „Tanknak” hívnak.

Limitált kiadású sörről van tehát szó, ami most 450 litert jelent. Mi van benne?

RG.: Tejcukorral már kísérleteztem itthon és egy tejes kávés sört akartam alkotni. Ötféle maláta, árpapehely, tejcukor, kókusz olajban fürdetett-áztatott egész kávészemek (sűrít és krémesít), kétféle angol komló van benne és belga kandiscukor. A kandiscukor a karamelles ízeket hozza. Azt viszont megkerestem, hogy a tejcukrot: a’la laktózt, nem bontja le az élesztő, elvileg édesebb is lehetne a sör de mégsem, mert érdekes módon kesernyésebb és egy picit savanykás ízt kölcsönöz a sörnek korty után.

Mihez ajánlanád a fogyasztóknak?

RG.: Alapvetően erősebb sötétebb sörökhöz jól passzol ez a télies idő, de ez a sör bármikor iható: desszertekhez, süteményhez kifejezetten ajánlott. Illetve aki egy-egy sört iszik csak este lazításhoz, -nem szomjoltáshoz- mert ez egy kifejezetten sör különlegesség. 10-12 C° fokon jönnek elő az ízek igazán, jobban is be lehet hűteni és akkor a melegedés hatására szép lassan nyílnak ki az ízek, aromák. Nagyon behűtve leginkább a kávé íz hangsúlyos.

Gondoltál már, hogy indulni fogsz versenyen a söreiddel?

RG.: Igen, gondolkodtam már rajta, egyelőre a házi sörfőzők versenyén indulok, a sör még nem erjedt le teljesen, még nem tudtam megkóstolni ezért nem tudok róla nyilatkozni. Legyen meglepetés, majd a helyszínen kiderül, hogy milyen.

Tovább a teljes interjú megtekintése a Kézműves sört a népnek weboldalán.

A cikk forrása: Sal Bandy / Kézműves sört a népnek

 

Hozzászólás írása

2 hozzászólás

 1. cotoot
  november 11, 03:26 #1 cotoot

  What necessary phrase… super, a brilliant idea


  I consider, that you are mistaken. I can defend the position. Write to me in PM. drugs you can buy online, medical supplies online, online doctor affordablehealth.store online drugs for sale

  Válasz erre
 2. disprabync
  november 11, 04:46 #2 disprabync

  I hope, you will find the correct decision. Do not despair.


  Absolutely with you it agree. In it something is and it is excellent idea. It is ready to support you. muporin ointment, eye drops pyrimon, limcee price ciprocin eye ointment

  Válasz erre

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.