Sörbemutató: Coffee Milk Stout a’la T30

Sörbemutató: Coffee Milk Stout a’la T30
március 03 16:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Reczer Gábor gerilla főzővel a sörkedvelők már tavaly októberben találkozhattak, a Séf nevű remekével (egy majdnem IPÁs APA) ezzel máris feliratkozott a “bitang jó sört főzők” táborába. A “Séf” azóta is porondon van, tehát állja az idők és a piac próbáját.

Most azonban másról van szó, eljött a pillanat, hogy megajándékozzon minket -és persze magát -egy Coffe Milk Stout-al.

RG.: Ezt a sört a születésnapom alkalmából készítettem, mert egyszer 30 éves az ember. Azért van benne a kávé, hogy akár reggeli közben is tudjunk bulizni! De félre a viccet, nagyon szeretem a stoutokat és mindenképpen akartam egy ilyet főzni. A neve pedig azért T30 mert az ismerőseim, barátaim „Tanknak” hívnak.

Limitált kiadású sörről van tehát szó, ami most 450 litert jelent. Mi van benne?

RG.: Tejcukorral már kísérleteztem itthon és egy tejes kávés sört akartam alkotni. Ötféle maláta, árpapehely, tejcukor, kókusz olajban fürdetett-áztatott egész kávészemek (sűrít és krémesít), kétféle angol komló van benne és belga kandiscukor. A kandiscukor a karamelles ízeket hozza. Azt viszont megkerestem, hogy a tejcukrot: a’la laktózt, nem bontja le az élesztő, elvileg édesebb is lehetne a sör de mégsem, mert érdekes módon kesernyésebb és egy picit savanykás ízt kölcsönöz a sörnek korty után.

Mihez ajánlanád a fogyasztóknak?

RG.: Alapvetően erősebb sötétebb sörökhöz jól passzol ez a télies idő, de ez a sör bármikor iható: desszertekhez, süteményhez kifejezetten ajánlott. Illetve aki egy-egy sört iszik csak este lazításhoz, -nem szomjoltáshoz- mert ez egy kifejezetten sör különlegesség. 10-12 C° fokon jönnek elő az ízek igazán, jobban is be lehet hűteni és akkor a melegedés hatására szép lassan nyílnak ki az ízek, aromák. Nagyon behűtve leginkább a kávé íz hangsúlyos.

Gondoltál már, hogy indulni fogsz versenyen a söreiddel?

RG.: Igen, gondolkodtam már rajta, egyelőre a házi sörfőzők versenyén indulok, a sör még nem erjedt le teljesen, még nem tudtam megkóstolni ezért nem tudok róla nyilatkozni. Legyen meglepetés, majd a helyszínen kiderül, hogy milyen.

Tovább a teljes interjú megtekintése a Kézműves sört a népnek weboldalán.

A cikk forrása: Sal Bandy / Kézműves sört a népnek

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.