Sörkultúra, sörrelikviák – gyűjteményes kiállítás nyílt

február 07 15:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Nem mindennapos, hogy nyilvánosan sört csapoljanak egy könyvtárban. Február 5-én délután pedig ez is megtörtént Horváth János és Markó Péter közös gyűjteményes kiállításának megnyitóján a Nádasdy-várban.

A világ számtalan tájáról származó söralátétek, címkék, korsók, sörösüvegek, poharak, ritkaságok tömkelege sorakozik a vitrinekben, a kollekciót érdemben végignézni sem negyedórás elfoglaltság, pedig – ahogy megtudtuk –, a könyvtárban látható anyag korántsem a teljes gyűjtemény, egyik kiállító részéről sem.

A megnyitón Markó Péter a sör európai kultúrájának történetéből osztott meg érdekes adalékokat, Horváth János pedig főleg a sörgyártás globalizációjáról beszélt, kiemelve a ma már Magyarországon is nagyon divatos “kézműves” jelzővel ellátott kisüzemes sörelőállítás szerepét a sörkínálat unikalizálódásában. Valószínűleg a kiállítók is érezték, hogy nem lenne fair ennyi sörös ismeretterjesztés és vizuális élmény után kielégítetlenül hagyni a fiziológiai igényeket (hiszen a közönségből sokaknál megindultak a pavlovi reflexek), így a megnyitó sörcsapolással és kóstolással zárult, hála Vass László vállalkozónak és a Litovelnek.

A kiállítást a könyvtár nyitvatartási rendjében lehet látogatni február végéig, aki pedig szívesen hallaná részleteiben a tartalmas megnyitót, nézze meg a kis videónkat.

A cikk forrása: Twickkk / Láthatatlan Sárvár

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.