Sörös receptek: Barna sörös csokipuding recept

Sörös receptek: Barna sörös csokipuding recept
december 15 20:01 2015 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Megihletett a foci VB, és elkészítettem az angol pudingok kistestvérét. Elsőre furcsának tűnhet a sör használata édességben, de egészen különleges ízt kölcsönöz. Érdemes kipróbálni, és a család focirajongó tagjai – pláne a férfiak – odáig lesznek érte!

Hozzávalók / 6 adag:

  • 0.5 l barna sör
  • 15 dkg cukor
  • 125 ml habtejszín
  • 10 dkg tejcsokoládé (ebből 5 dkg a puding tetejére)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg bagett

Elkészítés:

  1. A sört egy lábosba öntjük a cukorral, tejszínnel és apró kockára tört csokoládéval. A tejcsokoládéból és étcsokoládéból is 5-5 dkg kerül bele, apró kockára törve. Összeforrósítjuk, míg a csoki teljesen fel nem olvad. Teljesen kihűtjük. (Óvatosan öntsük a cukrot a sörbe, mert felhabzik, könnyen kifuthat.) A maradék 5 dkg tejcsokoládét félretesszük a puding tetejére.
  2. Amíg hűl, addig kikeverjük a tojásokat a vaníliás cukorral, és felkockázzuk a bagettet.
  3. Ha kihűlt a sörös-csokis keverék, belekeverjük a tojást, jól elkeverjük, és a bagettkockákra öntjük. Hagyjuk, hogy kicsit magukba szívják a folyadékot, belenyomkodjuk őket.
  4. Egy hőálló üveg sütőedényt kikenünk vajjal, majd beleöntjük a sörös-csokis bagettet. A tetejét megszórhatjuk még egy ek. cukorral, hogy ropogósra süljön, és a félretett 5 dkg csokit a tetejébe nyomkodjuk.
  5. 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vanília fagyival is.

A cikk forrása: Nosalty

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.