Sörös receptek: Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával

Sörös receptek: Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával
december 30 21:29 2015 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült. Nos, én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.

Hozzávalók / 2 adag:

Malacsült

  • 25 dkg süldő malac
  • 1 dl sör
  • 2 teáskanál méz
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál fekete bors
  • 1 teáskanál csípős fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál disznózsír

Zöldségek

  • 20 dkg sütőtök
  • 1 közepes db cékla
  • só ízlés szerint
  • 4 csipet fekete bors
  • 4 csipet csípős fűszerpaprika
  • 2 teáskanál olívaolaj

Lila káposzta

  • 0.5 kis fej vörös káposzta
  • 1 kis db lila hagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál ecet
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl pezsgő

Elkészítés

Malacsült

  1. A malachús bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, nyomunk rá fokhagymát, és néhány órára betesszük a hűtőbe.
  2. Majd egy serpenyőben disznózsíron betesszük a sütőbe, fóliával letakarva 200 fokon sütjük.
  3. Közben a malachúst időnként meglocsoljuk a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után levesszük a fóliát a malachúsról, kenünk rá mézet, és átkapcsolunk grill fokozatra.

Zöldségek

  1. A céklát és a tököt pucolás után felkockázzuk, egy serpenyőbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olívaolajat, betesszük a sütőbe.

Lila káposzta

  1. A káposztát legyaluljuk. Serpenyőben a karikára vágott lila hagymát megkapatjuk, dobunk rá köménymagot, rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, öntünk rá ecetet, teszünk rá babérlevelet.
  2. Amikor már csaknem kész, ráöntjük a pezsgőt.

Tálalás

  1. Tálaláskor egy szelet malachúst teszünk a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.

A cikk forrása: Nosalty

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.