Sörteszt: Csíki Mézes – az édes ápol és eltakar

Sörteszt: Csíki Mézes – az édes ápol és eltakar
január 06 18:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Mielőtt mélymagyar érzelmek horgadnának föl és kommentfelhő borítaná el a virtuális eget, fontos a sör értékelése előtt pár dolgot tisztázni. A magyarságtudat ápolásának, a határon túli magyarsággal való kapcsolat fenntartásának és a székely autonómiának abszolúte lelkes híve vagyok.

Nagyon örvendetesnek találtam, hogy pont egy sör az, ami megjelenésével és szembenállása egy “gonosz” multival, – aki ráadásul erőből akart megoldani egy termékhez kapcsolódó pert, és még a magyarságot-székelységet is vérig sértette közben – hozza ilyen mértékben össze és gyűjti az erdélyi autonómia zászlaja alá a magyarságot, és keltsen a határok innenső oldalán is komoly szimpátiát.

Ezek alapján méltán állíthatjuk, hogy az Igazi Csíki Sör 15 millió magyar söre. Azonban mindenképpen meg kell jegyezni, hogy csak és kizárólag ezáltal hosszú távon nem tartható fenn egy terméknek az imázsa, a pozitív hírverésen túl más is kell a sikerhez. Ahogy az orgoványi Magyarok Söre sem lesz finomabb egy Nagy-Magyarország-térképtől és egy angyalkás koronás nagycímertől, úgy az Igazi Csíki sörnél sem lehet hosszú távon a székely- és medveromantikával ilyen szinten tartani a keresletet, ha nem párosul megfelelő ár-érték aránnyal.

Az Igazi Csíki Sört tavaly üdvözölte a Sörbúvár, és akkor egészen korrekt minőségű volt, a Heineken román szekciója által jegyzett Ciuc-ot mindenképpen verte. Azonban, – vélhetően – a kis kapacitású főzdének és a hirtelen ugrásszerűen megnövekedett keresletnek köszönhetően, a tavalyi Budavári Sörfesztiválra elhozott szűretlen Csíki igencsak gyenge minőséget mutatott föl, hiába lett a fesztivál söre. Sajnos egy csúcsra járatott üzem már egészen nagy neveknél is hozott minőségi hullámvölgyeket, így lehet, hogy a főzde vezetőinek el kell gondolkodnia a visszafogottabb termelésen, vagy egy üzembővítésen. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a Sörbúvár weboldalán.

A cikk forrása: Sörbúvár

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.