Sörteszt: Rizmajer Cortez kukoricasör

Sörteszt: Rizmajer Cortez kukoricasör
február 19 14:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Sosem voltam a kukoricasörök és kukoricás sörök nagy barátja, s ez nem csak abban gyökeredzik, hogy nem bírom elviselni, ha egy lager sörbe tengerit is tesznek. Egy fokkal jobb, ha bevallottan az a cél, hogy ebből a növényből készítenek sört, de a sommás véleményem továbbra is az, hogy ez a növény nem erre való: sokkal életképesebb élelmiszer ipari termékek állíthatók elő belőle, mint a “sör”, ha lehet egyáltalán ezt annak nevezni, ami készül belőle…

Persze lehet, hogy ez az előítéletem is kopni fog majd az idő múltával, és megfáradt fog nélküli nyugdíjasként boldogan elszopogatom majd ezt a kategóriát is, de addig még hosszú utat kell megtennem azt hiszem. Ez a Rizmajer féle verzió nem jobb és nem rosszabb, mint a kukoricasörök általában, 12,5 Balling fokos, s legfontosabb összetevői pedig a csírátlanított kukorica gríz és a pilseni maláta. S hogy kicsit elvesszünk a terminológiában: azért nem kukoricás sör hanem kukorica sör, mert a szárazanyagok között a kukorica tartalma itt 55 százalék felett van. Számomra egy cseppet vizes hatású ez is, s sajnos egyáltalán nem jellegzetes. (Alkoholra 5,5 %.) Tovább a teljes sörteszt megtekintése a Sörvadászat weboldalán.

A cikk forrása: Sörvadászat

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.