Sörteszt: Stone India Pale Ale

Sörteszt: Stone India Pale Ale
január 21 20:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Stone India Pale Ale (6,9%): A Stone egy újabb, markáns megjelenésű darabja ezúttal egy fokkal izmosabb karakterű főzetet takar, mint a korábban kóstolt Pale Ale, mivelhogy itt egy ízig-vérig amerikai india pale ale-ről van szó.

Átlátszó színe aszúhoz hasonlatos, habja hüvelykujjnyi vastag, krémes. Fenséges aromái kecsesen szállingóznak a levegőben, művész hajlammal rendelkezőknek egy napra elég is lenne ennyi. Fenyőfa kiválasztása előtti hangulatok jönnek, a prímet nyilvánvalóan a “tűlevelű komló” illata viszi. Az olyan jelzőket, mint a kifinomult, elegáns és megnyerő, természetes és harmonikus lelkiismeret furdalás nélkül puffogtathatjuk, azonban talán egyik sem jellemzi hűen az egyszerűségben rejlő tökéletességét.

Frissítő kortyai kellően teltek, a bizsergető szénsavasság remekül élénkíti meg a jól érezhetően gabonás testet. Ezzel párhuzamosan természetesen érkezik a komló gyantás karcossága, a homogén keserűség másodperceken belül szinte vághatóvá válik. Nagyszerű IPA-alapvetés, semmi cifrázás, mérnökien precíz munka. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a Mézízű Sörbet weboldalán.

A cikk forrása: Beer rabid / Mézízű Sörbet

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.