„Száraz január”: ez történik a szervezetével, ha nem fogyaszt alkoholt egy hónapig

„Száraz január”: ez történik a szervezetével, ha nem fogyaszt alkoholt egy hónapig
január 07 16:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Mikor máskor fogadnánk egy kis absztinenciát, mint az ünnepek, a karácsonyi és szilveszteri dőzsölés után? A tudományos vizsgálatok szerint számtalan előnye van annak, ha egy kis önuralmat gyakorlunk az alkoholfogyasztás területén: például jobban fogunk aludni, kevesebbet fogunk enni, és még a bőrünk is szebb lesz tőle.

A máj zsírtartalma 15%-kal csökken. A rendszeres, nagy mennyiségű alkohol fogyasztásától felhalmozódhatnak a zsírsejtek a májban, ám ezt a folyamatot már egy hónap absztinenciával jelentős mértékben vissza lehet fordítani. A New Scientist magazin önkéntesek bevonásával folytatott kísérletéből kiderül, hogy az alanyok májának zsírtartalma 15%-kal csökkent, miután egy korty alkoholt sem ittak egy hónapig.

Csökkenni fog az étvágya. A rendszeres alkoholfogyasztók 30%-kal többet ettek, mint azok, akik nem isznak, egész pontosan azok ittak ennyivel kevesebbet, akik este józanul hajtották álomra a fejüket. – olvasható az Obesity folyóirat tavaly júniusi tanulmányában. Az már a New Scientist önkéntesekkel végzett kutatásából derült ki, hogy a résztvevők egy része 2%-ot veszített a testsúlyából a harmincnapos józanság után. Tovább a teljes bejegyzés megtekintése a HVG weboldalán.

A cikk forrása: HVG

  A bejegyzés címkéi:
  Kategóriák:

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.