Szavazz a C10-re az első építész sörre a Highlights of Hungary weboldalán

Szavazz a C10-re az első építész sörre a Highlights of Hungary weboldalán
január 27 15:00 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Egész jól megy a Hübris sörfőző csapat az Élesztővel, a KÉK- Contemporary Architecture Centrerel és a Guri Sörfőzdével készült C10 India Pale Ale sora, fekerült a Highlights of Hungary éves listájára, aminek a keretei között a kreatív ipari projektek megalkotásában dolgozó művészek munkáját gyűjtik össze. Kérünk titeket a cikk végén található linken szavazzatok ti is az első magyar építész sörre. Köszönjük!

A C10 az első építész sör

Mivel lenne jobb alapozni, mint az első magyar építész sörrel? A KÉK – Kortárs Építészeti Központ fennállásának 10. évfordulójára ezzel az egyedülálló ajándékkal lepte meg közönségét, pártolóit és nem utolsó sorban az alapítókat is.

Nyitott kulturális központként és szakmai műhelyként a KÉK azért dolgozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az építészetről és a városról való közös gondolkodás lehetőségét. Az elmúlt 10 évben a KÉK mintegy 500 eseményt szervezett, melyeken több mint 250.000 látogató fordult meg.

Az alapítók úgy gondolták, itt az ideje minderre közösen koccintani. Azért, hogy ezt ne akármivel tegyék Kiss Miklós designer és képzőművész és a kézműves sörgyártás magyarországi fenegyerekei: a Hübris valamint az Élesztő Sörműhely voltak a segítségükre.

Így született meg az első építész sör. A C10 egy amerikai típusú IPA. Gazdag, mélyarany színe sejteti, hogy nem hétköznapi ital. Öt különböző komló gyümölcsös aromája kíséri az elegánsan száraz kortyérzetet, egészen a bizsergetően keserű lezárásig. Kemény, mint a beton, mégis kellően könnyed. Kiváló alap, amire nyugodtan építhetsz.

A projektben résztvevők listája:

  • Alapkoncepció: Huszár Daniella, Finta Sándor, Soltész Noémi
  • Design & art direction: Kiss Miklós
  • Szakmai partnerek: Élesztő Sörműhely, Hübris
  • Beton söralátét: VPI Betonmanufaktúra
  • Fotók: Jaksa Bálint
  • Gyártja: Guri sörfőzde (Sörker-T Kft. | 5130 Jászapáti, Lóczi u. 3.)
  • Weboldal: sor.kek.org.hu
  • A projektet jelölő kurátor: Böszörményi-Nagy Gergely

“Jól kommunikáló, eszközválasztásban és vizuálisan is igényes, szerethető szakmai szervezet. Ez a minőség sokáig oximoron volt Magyarországon. A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) saját, a mikrofinanszírozás egyik csatornáját is megteremtő sörmárkájával most sokat tett azért, hogy az első fecske legyen.”

SZAVAZNI EZEN A LINKEN TUDTOK – KÖSZÖNJÜK!

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.