Taroltak a magyar gyümölcsös sörök a 26. Arany Sörpecsét nemzetközi sörfesztiválon

Taroltak a magyar gyümölcsös sörök a 26. Arany Sörpecsét nemzetközi sörfesztiválon
február 09 20:10 2016 További hasonló bejegyzések a hírek között Nyomtasd ki a cikket

Lezárult az idén is megrendezésre kerülő csehországi 26. Arany Sörpecsét (Pivní pečeť) nemzetközi sörfesztivál. Amelyet a korábban megszokott helyszíntől eltérően idén České Budějovicén rendezték meg.

A nemzetközi versenyre 223 sörgyár és kisüzemi sörfőzde nevezte be a termékeit, így összesen a bíráknak közel 1100 üveges sört és cidert kellett górcső alá venniük és a szigorú kóstolási szabályok alapján minősíteniük, majd kihirdetni ez alapján a győzteseket, akik az Arany Sörpecsét díj büszke birtokosai lehetnek. A 30 különböző sör kategória közül nyolcat kizárólag a kisüzemi sörfőzdék számára hirdettek meg, akik egyébként nagy számban nevezték főzeteiket a megmérettetésre.

A versenyen Magyarországot tíz kisüzemi sörfőzde képviselte különböző sör kategóriákban: Fóti Kézműves Sörfőzde, Guri Sörfőzde, Kapucinus Kézműves Sörfőzde, Mályi Ászok, Rizmajer Sörfőzde, Serforrás Sörfőzde, Stari Kézműves Sörfőzde, Szarvasi Sörfőzde, Szent András Sörfőzde és a miskolci  Zip´s Brewhouse.

A csehországi versenyen a magyar sörfőzdék lesöpörtek mindenkit a gyümölcsös sörök kategóriájában és elhozták az első három díjat. Jászapáti első számú sörfőzdéjének a Gurinak a meggyes söre lett az aranyérmes ezáltal a legjobb gyümölcsös sör a 26. Arany Sörpecsét nemzetközi sörfesztiválon, az ezüstérmes a tapolcai Stari szilvás söre lett, míg a Guri szintén a szilvás sörével bezsebelhette a harmadik helyezettnek járó bronzérmet is.

  • Aranyérem: Guri Meggyes / Guri Sörfőzde, Jászapáti
  • Ezüstérem: Stari Szilva / Stari Kézműves Sörfőzde, Tapolca
  • Bronzérem: Guri Szilvás / Guri Sörfőzde, Jászapáti

Ezúton gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez! Hajrá Magyarok!

 

Hozzászólás írása

Nincsenek hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások.

Te lehetsz az első, hogy írj egy hozzászólást.

Hozzászólás írása

A beírt adataid biztonságban vannak! Az e-mail címed nem lesz publikus. Adataid nem osztjuk meg harmadik személlyel.
A hozzászólás írásához minden *csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező.